a
Contact
Locations

New York
London
Berlin

Follow us

Kako napisati čestitku?

Bilo da je riječ o osobnim ili poslovnim poklon paketima Gift Angel ih je do sada već isporučio priličan broj, a osim prekrasnih darova koje sadrže iskustvo pokazuje da je pisana čestitka kod svakoga od njih bila od nemjerljive emocionalne važnosti.

U današnje vrijeme mnogi od nas  osobne poruke najčešće pišu elektronskim putem čime su rukom pisane čestitke postale prava rijetkost. Kako ovaj običaj ne bi bio zaboravljen – jer ga baš ništa ne može zamijeniti – ponosni smo što nudimo uslugu ispisivanja vaših osobnih poruka uz svaki poklon paket. 

Naravno, međusoban odnos povjerenja tu je od presudne važnosti i nećemo ga iznevjeriti. Sve poruke koje ispišemo ostaju strogo između nas.

Veliki je broj prigoda za darivanje i pisanje čestitke, a iako smo sigurni da nećemo uspjeti obuhvatiti baš sve, donosimo popis onih najčešćih:

– baby shower, nema dobar prijevod na hrvatski ali riječ je o ekipnom darivanju povodom rođenja 

– rođenje djeteta 

– krstitke, pričesti, krizme (Sveta Potvrda)

– vjenčanja

– darivanje kumova 

– djevojačke i momačke večeri 

– mature, diplome, posebna priznanja

– obljetnice, godišnjice braka

– vjerski blagdani

– rođendani

– “Mislim na tebe”/”Just because” 

– prijateljstvo

– ljubavne poruke

– poruke isprike

– poruke zahvale

– poruke za brz oporavak

– sućut

Kako bi Vam pomogli u sastavljanju najbolje poruke donosimo i mali vodič kojim će baš svaka čestitka imati sve potrebne elemente:

1. Početak ovisi o bliskosti s osobom:

Draga/Dragi ili Poštovana/Poštovani i dodamo ime ili/i prezime ako je formalnog tipa.

2. Objasniti zašto pišemo:

Što vas je potaknulo da pišete? Ovaj dio započinjemo velikim slovom.

3. Navesti glavne želje koje želite prenijeti: 

Kod neformalnih odnosa napišite nešto vezano uz vaš osobni ili poslovni odnos, neki detalj koji je poseban, neku vašu “internu foru”, kompliment, sjećanje i sl.

Kod poruka zahvale, napišite zašto ste zahvalni toj osobi.

Čestitajte na postignuću. 

Iskažite emocije, ako prilika to dopušta. 

Zaželite dobre želje na posebne datume. 

Prilikom poslovnog odnosa naglasite da cijenite vašu poslovnu suradnju i nadate se dugoročnom i uspješnom nastavku na obostrano zadovoljstvo.

4. Još jednom naglasite poruku koju želite prenijeti:

“Čestitam”, “Hvala”, “Sretno”, “Od srca” “Hvala što postojiš”, “Voli te tvoja/tvoj..”, “Mislim/o na tebe/vas”, “Iskrena sućut”. i sl. 

5. Kraj je u biti samo potpis.

Tvoja/Tvoj Jana/Dragan

Vaša/Vaši Jana/Blaževići

Nadamo se da smo barem malo pomogli ili vas potaknuli na pisanje osobne čestitke. Znate i sami koliko je lijepo dobiti znak pažnje, jednu osobnu posvetu kreiranu posebno za vas.

Stoga, budite kreativni i pišite iz srca jer nećete pogriješiti. 

(Ipak, ako vam nikako ne ide pisanje, Google i Pinterest imaju mnoštvo ideja koje možete “kopirati”. Dodajte bar mali dio sebe u poruku, jer nitko ne voli generičke poruke, pa neka vam posluže kao smjernica.)

Nažalost, mi za vas ne možemo (odnosno ne želimo) pisati poruke iako nas to često tražite jer time ova lijepa gesta gubi svoj pravi smisao. Tu smo da uslišimo vaše želje i zajedno razveselimo vama drage osobe (a rado ćemo ispisati sve lijepo što osmislite 😊) 

Nadam se da vam je ovaj blog post pomogao. 

Vaš 

Gift Angel

Čestitke By Mone Creates
Privjesnice uz poklon pakete.