a
Contact
Locations

New York
London
Berlin

Follow us

Kuća Ljubavi

Jako volim formu bloga jer mislim da je odlična protuteža mainstreem medijima ali nikako sjesti i napisati što Gift Angel radi ovih dana.

Imam potrebu podijeliti s vama da pomažemo Caritasovoj Kući Ljubavi. Zapravo, podijeliti ću tekst koji su napisali djelatnici da ja sad ne objašnjavam iz početka a sve već lijepo piše..

*Kuća ljubavi osigurava smještaj maloljetnim i punoljetnim trudnicama i majkama s djecom od rođenja do godine dana života, a koje iz različitih razloga nemaju osnovnih uvjeta živjeti samostalno ili u svojim obiteljima. Također, Kuća pruža smještaj i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od rođenja do treće godine života.
U sklopu dvorišta se nalazi manji ograđeni travnjak. Na njemu su prije bile ljuljačke, penjalice, tobogan, pješanik, klupice, klackalice i slično, no zbog dotrajalosti je trenutno sve uklonjeno i postoji potreba za obnovom parkića. On nam je od izuzetne važnosti jer služi kako bi djeca mogla što više vremena provoditi na otvorenom u slobodnim aktivnosti razvijajući svoje psihomotorne sposobnosti.
Molimo sve koji su u mogućnosti da pridonesu obnovi parkića i tako omoguće djeci igru na otvorenom. Pomoći možete uplatom na sljedeći račun:
Zagrebačka banka IBAN HR18 2360 0001 1013 4027 7, s pozivom na broj: 01600
Od srca zahvaljujemo u ime svih djelatnika i svojih štićenika!*

Obzirom da su tamo trudnice i mame zamislila sam da radimo dekoracije za Uskrs, prodamo ih i tako skupimo novce za park. Prvo sam krenula u kupovinu repromaterijala i cvijeća. Na Žitnjaku mi je jedna draga prodavačica čak i poklonila nekoliko ukrasnih grana kada sam joj ispričala za što kupujem. Tako kreće val dobre energije.

Iskreno, ja sam kupovala a nisam pojma imala što će u konačnici ispasti od svega toga. Glavnu ulogu je onda odigrala časna koja je okupila i druge žene iz naše Župe i tako smo se danima divno družile, pile kavu iz automata i izrađivale ukrase. Dobrodošla su bila i djeca tako da je bilo veselo a ostavili smo iza sebe veliki nered pa vjerujem da je časna odahnula kad smo završili sa svime.
Na kraju nisam radila s mamama iz Kuće nego s ženama koje je časna okupila. S mamama sam onda radila radionicu izrade sapuna, ali to je druga priča.
Radile smo košarice, vijence i gnijezda.
Na žalost nemam fotografije jer u tom trenutku nisam ni mislila da ću pisati o tome, samo smo radili i mislili na cilj.
Košarice smo punile spužvom za cvijeće i pikale grane, cvijeće i razne dekoracije. Trik koji su mi otkrile žene koje imaju više iskustva od mene je lak za kosu i šljokice. Znači, cijela dekoracija ako vam se čini da je monotona slobodno ju poprskate lakom za kosu i dodate sitne šljokice kojih ima za kupiti u boljim knjižarama ili dućanima s repromaterijalima.
Toliko je divnih žena bilo tu!
Jedna od njih je gospođa koja je darovala pun kombi grana. Inače, njena firma se bavi sječom drveća. Odvojila je savitljive grane od kojih smo radile vijence i gnijezda. To sam prvi puta radila tako da sam bila pomalo nesigurna ali sam u konačnici zadovoljna rezultatom, za prvi put.
Kod izrade dekoracija u biti je nemoguće pogriješiti i to je tako divno. Ako nešto ne sjedne kako treba pomakneš, premjestiš, presložiš dok nisi zadovoljan. Onda treba znati stati 🙂

Silno simpatično mi je bilo kako smo jedna drugu hvalile i divile se svojim radovima.
Prodaja je bila na Cvjetnicu.

Nešto malo fotografija imam pa vam ih prilažem. Doma nemam ni jednu dekoraciju koju sam napravila 🙂

Ako želite pridonijeti ovoj akciji zahvaljujem u ime dječice.
Jedva čekam da parkić bude uređen i da vam mogu pokazati slike prije i poslije.

Vaš

Gift Angel